Stránky

24. 11. 2019

Robert Bryndza: Deväť brestov // ...naskočte na vlak novej krimi série!




Autora Roberta Bryndzu asi čitateľom kriminálok extra predstavovať nemusím. Jeho napínavá séria s Erikou Fosterovou je veľmi populárna. Priznám sa, mňa táto séria minula. Autora som si všimla, až keď mu vychádzala už tretia kniha, a to sa mi na rozbehnutý vlak už naskakovať nechcelo.

No teraz Bryndza prichádza s úplne novou sériou a tento vláčik som si už ujsť nenechala! :)
Na Deviatich brestoch je cítiť, že je z pera skúseného autora, ktorý vie, čo na jeho čitateľov funguje. Knihu začína skvelým dejovým zvratom!  Ten vás zaručene zaujme a priklincuje k stránkam knihy.

Bývalá vyšetrovateľka Kate Marshallová pôsobí na univerzite a jej život je napriek búrlivej minulosti pokojný. No Damoklov meč, ktorý nad ňou posledné roky hrozivo visel, zrazu bez varovania vypadol z pošvy. Marshallová sa púšťa do vyšetrovania brutálnej vraždy, ktorá sa jej zvláštnym spôsobom dotýka. Staré rany začínajú opäť krvácať.

A nielen to. Kanibal, ktorý bol odsúdený pred 15-timi rokmi za brutálne vraždy, otvára svoje nebezpečné chápadlá. Vraždy na okolí sa totiž až nápadne podobajú na jeho rukopis. Ale ako je to možné, keď on sedí v cele pre zvlášť nebezpečných psychopatických vrahov? Má snáď nejaké tajné kontakty? Pomáha mu niekto mimo väzenia? Alebo má komplica priamo vo vnútri? A prečo sa Marshallová zrazu tak veľmi bojí o svojho syna?

Deväť brestov je vynikajúca a nenáročná kniha, ponúkajúca skvelý oddych od každodennej rutiny.  Osobne som ocenila aj príjemné striedanie tempa. Kniha začína a končí skvelým ohňostrojom, no v jej jadre autor zbytočne neženie veci do extrémov. Ako celok dielo pôsobí veľmi vyvážene, a to aj vďaka zaujímavým hlavným, ale aj vedľajším postavám. A čerešničkou na torte je tu rozhodne vrah zatvorený v psychiatrickom ústave. Toto prostredie jednoducho funguje a navodzuje neopakovateľnú atmosféru!

Úvod do novej Bryndzovej série si nenechajte ujsť - na tento vlak určite naskočte! :)

----------------------
Vydavateľstvo: Albatrosmedia.sk (Lindeni)
Počet strán: 376
Rok vydania: 2019
Preklad: Vladislav Gális
----------------------

Petra

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára