Stránky

23. 9. 2016

Dominik Landsman: Deníček moderního fotra 2 (audiokniha)

Autor: Dominik Landsman
Názov: Deníček moderního fotra 2
Interpret: Filip Švarc
Dĺžka nahrávky: 5 hodín 48 minút
Vydavateľstvo: OneHotBook
Portál: Audiolibrix

Kamarát sa ma minule pýtal, či sa oplatí investovať čas a peniaze  do pokračovania Deníčku moderního fotra . Tak mu odkazujem: "Smelo do toho!" :)

Prvý diel Deníčka - otecka na materskej - bola skvelá jazda plná vtipných situácií. No myslím, že väčšina z nás pristupuje k akýmkoľvek pokračovaniam dosť skepticky. Zo skúseností vieme, že pokračovania trhákov, či už knižných alebo filmových, neudržia tempo a nastavenú latku kvality jednoducho podlezú. Deníček je ale našťastie tá svetlá výnimka, ktorá časom, či lepšie povedané - pokračovaním, zreje ako víno. Z mimina Čeněčka nám vyrástol  malý Satan a priama úmera "čím je Čenek starší, tým je jeho otecko zúfalejší" je zachovaná :)

Keďže Čeněk už dosiahol veku, kedy vie povedať jedno celé súvislé slovo, otecko usúdil, že je čas postaviť syna na vlastné nohy (doslova) a plný elánu sa snaží malého vydriducha začleniť do spoločnosti. Cvične - neveriac v Čeňkove schopnosti - s ním otecko vyráža najskôr do ZOO.  Tam chce totiž najskôr otestovať synove sociálne zručnosti na menej inteligentných tvoroch. Veľké úspechy sa však nedostavujú. Čeňkove pokusy naučiť ovcu búkať končia psychickým zrútením sa zmätenej ovečky. Otecko teda prechádza hneď na vyšší level a Čeňka zoznamuje s inými deťmi. No kontakty s druhom homo sapiens taktiež neprinášajú vytúžené ovocie. Návštevy kúpaliska, ihriska, toboganov či detskej lekárky končia oteckovým  hlbokým ponížením. Aj nevinná záležitosť ako je nedeľné kŕmenie husí pripomína viac americký krvák, než rodinnú idylku. Moju bránicu najviac precvičila spoločenská udalosť "lov na kiahne". Miestni rodičia sa aj s ratolesťami stretli v rodine kiahňami nakazeného dieťaťa. Sami si asi domylsíte, ako skončí situácia, keď sa v malom byte tlačia znudení ocinkovia, ukecané mamičky a skupinka malých Satanov :)

Audio spracovanie príbehu je opäť na výbornú a moje rozmaznané uši si výkon Filipa Švarca naozaj vychutnali. Bez mučenia priznávam, že ak by Onehotbook zvolilo iného rozprávača, po tomto pokračovaní by som nesiahla. Švarc k príbehu zúfalého otecka a neposedného Čeňka jednoducho patrí. Jeho štýl rozprávania má skvelý nádych drzosti, ktorý príbehu dodá tú správnu šťavu.

Ak sa vám prvý diel Deníčkov páčil, rozhodne neváhajte a siahnite aj po pokračovaní. Mne malý Satan opäť spríjemnil niekoľko nudných upratovaní a som mu za to nesmierne vďačná. No a ešte dobrá správa na záver, autorovi vychádza aj tretia kniha s názvom Deníček moderního páru a dúfam, že Onehotbook nám ju opäť ponúkne v audio forme.
 

Recenznú audioknihu poskytlo vydavateľstvo OneHotBook prostredníctvom portálu Audiolibrix.


Petra

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára