Stránky

2. 1. 2016

Knihy, ktoré snáď tento rok prečítam!



Dúfam, že sme všetci po Silvestri zdraví a nikto nedostal špuntom do oka! To by sa blbo čítalo!

Prvého januára akéhokoľvek roku väčšinou prepukne mánia všemožných predsavzatí. Za minulý rok som prečítala 92 kníh, čo bol, predpokladám, najlepší čitateľský výkon môjho nie krátkeho života. Na rok 2016 mám ale trocha iné plány, ako lámať rebríčky v počtoch prečítaných kníh. Tento rok by som sa chcela prepracovať k čítaniu trošku hrubších kníh, alebo kníh, ktoré vyžadujú pomalšie čítanie. Tie som totiž v honbe za minuloročnou kvantitou úplne zanedbávala.


Tento rok by som chcela prečítať cca 40 kníh (plus mínus poschodový autobus).

A veľkú radosť by mi spravilo, ak by som sa dostala k niektorému z týchto titulov:



          

  

   



                          




Z tohto zoznamu už bolo preložené:
Margaret Atwood: Príbeh služobníčky
Daphne Du Maurier: Rebeca
John Irving: Modlitba za Owena Meanyho
Michel Faber: Kniha nových zvláštních věcí
Kate Atkinson: Buh v troskách
Sarah Waters: Zlodejka
Fantasy série od M.Sullivana aj od R.Hobb sú tiež už celé preložené

Pokiaľ by sa mi podarilo prečítať si aspon polovicu z týchto kníh, bola by som so sebou veľmi spokojná. A ak nie, tiež sa svet nezrúti!

No a na záver vám všetkým ďakujem za priazeň a do roku 2016 prajem všetkým veľa splnených knižných aj neknižných snov. 

Petra




21 komentárov:

  1. Tuším som ani o jednej knihe doposiaľ nepočula, takže sebecky dúfam, že pár z nich prečítaš, aby si ma na ne navnadila! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No vidíš, tak mám o dôvod viac si ich prečítať... rozšírim nám obzor :))

      Odstrániť
  2. Skvělý výběr :) Snad jich přečteš co nejvíc. :)
    Taky mám v plánu pár tlustých knih, tak doufám, že je zvládnu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Radynko, uvidíme, ako sa mi zadarí :) Pozerám aj po tom Panovi ledové zahrady, čo sa ti tak páčil, dosť ma to zaujalo.

      Odstrániť
  3. Modlitbu za Owena Meanyho a Zlodějku bych si také moc ráda přečetla! :) Jinak máš velmi dobrý vkus. :) Já bych si moc ráda KONEČNĚ přečetla Zimní příběh. Na Vánoce to nějak nevyšlo... A taky Kvítek karmínový a bílý a Platící hosté. No, uvidíme. Já už raději nic neplánuji, protože vždy vše dopadne úplně jinak. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za kompliment :) Ja som u teba jednu Watersku videla, myslím, že to boli tí Platiaci hostia. Pevne verím, že Zlodejku už tento rok dám! Ale ako hovoríš, človek plánuje a potom skutek utek. Som zvedavá na našu bilanciu o rok :)

      Odstrániť
  4. bože, prajem ti veľa šťastia v čítaní! Ja som mala v pláne minulý rok prečítať aspoň 40 kníh, žiaľ, posledné tri mesiace v roku som sa bohovsky zasekla a skončila som teda len s 33 knihami. Tak teda som znížila aj moju hranicu na ďalší rok. Taktiež ti prajem všetko dobré v novom roku :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Ja som síce minulý rok prečítala dosť kníh, ale väčšinou to boli nenáročnejšie knihy typu "prečítam - zabudnem". Tento rok snáď nazbieram viac zapamätateľných kníh.. no uvidíme, ako to nakoniec dopadne :)

      Odstrániť
  5. Hodně štěstí :) Jinak knihy vypadají skvěle :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Musím tiež uznať, že tie obálky vyzerajú dobre, dúfam, že obsah tiež nesklame :)

      Odstrániť
  6. No páni, spoustu těch knih vůbec neznám! :) Jen Owena Meanyho vlastně a toho bych si také ráda přečetla. I když ještě před ním bych ráda přečetla Svět podle Garpa. Tak uvidíme. Já teda letoss přečetla jen 31 knih :D Je mi to úplně trapný, když vidím ta obří čísla ostatních. Ale nerada se někam honím. Také bych letos ráda četla nějaké hlubší knihy a víc klasiky. Tak snad nám to vyjde! :)
    Hodně štěstí do nového roku a ať Tě blogování a čtení pořád baví <3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ivcci, tie čísla nič neznamenajú, ja hodne počúvam pri práci takých tých "trashy" audioknih, proste young adultky, tak to sa to číslo zdvihne. Ale radšej by som bola, ak by tam tento rok boli lepšie tituly, aj keď menej na kvantitu.
      A ďakujem :)

      Odstrániť
  7. Některé tituly máme společné, tak se těším, jak si tu o nich popovídáme :)
    Všechno nej do nového roku :) Ať stihneme vše, co chceme a tím nemyslím jen knihy :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! No, škoda, že deň nemá aspoň 25 hodín, ale ruku na srdce, ten čas, ktorý teraz mám, aj tak nevyužívam na 100%. Budem pozorne sledovať, či sa nejaký titul neobjaví najskôr u teba, hlavne niečo z Man Booker Prize :)

      Odstrániť
  8. Hodně jsem četla loni v novembri a decembri :), teď jsem si dala trochu pauzu, mám společenské období :), takže jsem tento týden přečetla zatím jen dvanáct stran při čekání na hodinách jogy :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jóga.. to vo mne vyvoláva rvnaké pocity, ako slovo "meditácia". Tie pocity sú STRES :) Keď občas vidím, ako sa u jógy ľudia krútia, tak ma to až fyzicky bolí.. ale závidím tú ohybnosť :) Spoločenské obdobie chválim, ja si po dlhom čase zas užívam kľud a pokoj :)

      Odstrániť
  9. Na Rebeku sa v tomto roku tiež chystám. A ako správny knihomoľ mám od du Maurier prichystané aj ďalšie dve knihy - ako motiváciu, aby sa mi Rebeka naozaj páčila :) Od Margaret Atwood by som chcela prečítať Nevestu zbojníčku a Longbourn by som si chcela kúpiť (vyšlo to v češtine alebo do preložených kníh si rátala len tie, čo vyšli v slovenčine?).

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Na Rebeku sa v tomto roku tiež chystám. A ako správny knihomoľ mám od du Maurier prichystané aj ďalšie dve knihy - ako motiváciu, aby sa mi Rebeka naozaj páčila :) Od Margaret Atwood by som chcela prečítať Nevestu zbojníčku a Longbourn by som si chcela kúpiť (vyšlo to v češtine alebo do preložených kníh si rátala len tie, čo vyšli v slovenčine?).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Toľko kníh spoločných? No tak to je paráda. Už som kukla, či nemáš niekde blog, ale nič neviem nájsť. Tak ak som niečo prehliadla, určite mi nechaj na seba adresu, nech mi neujde tvoj názor na Atwood a Marier. Vôbec som netušila, že Longbourn vyšlo aj v češtine, to si ma príjemne prekvapila, ďakujem za info :)

      Odstrániť
  11. Ojhľa, tri knihy z tvojho výberu mám tiež na to-read liste. Chcelo by to však more času a ja už teraz viem, že sa k nim tento rok nedopracujem. Desivé.
    Ale gratulujem k postoju slow-reading! Mňa goodreads so svojou challenge úplne pokazilo.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Slow reading si neskutočne užívam. A asi som sa prejedla aj YA už aj ako oddychovej literatúry. Niektoré kúsky mám síce na radare (skôr ale ide o sci-fi YA žáner), ale mám pocit, že keď prečítaš tri knihy z každého podžánru YA, tak si tam vlastne prečítala už všetko.
      No a čo máš na zozname??? :)

      Odstrániť