Stránky

5. 9. 2015

Zaujalo ma (2): Knižné novinky / originálny youtube kanál

Knižné novinky
September je tradične prešpikovaný knižnými novinkami. Mojimi osobnými perlami tohto mesiaca sú tieto dve krásky:

Príbeh slepého francúzskeho dievčaťa a mladého nemeckého vojaka zasadený do obdobia druhej svetovej vojny očaril porotcov Pulitzerovej ceny za beletriu natoľko, že mu v tomto roku udelili prvé miesto. Ja som nesmierne rada, že tento titul prichádza aj do našich kníhkupectiev a to s prenádhernou pôvodnou obálkou. Od knihy očakávam ľudsky podobne silný a literárne možno ešte kvalitnejší zážitok, aký sa mi dostal pri čítaní slávnej Vypravěčky (J.Picoult).

Kniha prináša MOBA dňa 9.9.2015 





Kniha nových zvláštnych vecí (obálku vydavateľstvo ešte nezverejnilo) je nový kúsok z pera autora slávneho Karmínového kvítka. V jeho novej "zvláštnej" knihe sa príbeh naozaj uberá "zvláštnym" smerom. Autor nás odnesie na novú planétu. A aby sme tam neboli sami, s nami tam odnesie aj kňaza. Ten sa zoznamuje s priateľskými mimozemšťanmi a snaží sa im vysvetliť podstatu Biblie - knihy pre mimozemšťanov plnej nových a zvláštnych vecí.
Tento titul má svojich priaznivcov ale aj odporcov, každopádne by podľa recenzií nemalo ísť o knihu zameranú na šírenie kresťanstva. Ja som na tento kúsok naozaj veľmi zvedavá a dúfam, že sa mi od Fabera už konečne niečo dostane pod ruku :)

Kniha vychádza vo vydavateľstve Kniha Zlín 30.9.2015.


Knižný youtube kanál
Tento novo-vzniknutý kanál je niečo naozaj originálne. Na uvedené telefónne číslo môžu volať ľudia z celého sveta a (v angličtine) povedať, ktorá kniha je ich najobľúbenejšia a prečo. Myslím, že toto sú tie najlepšie recenzie, aké si dané tituly kedy vyslúžili, no upozorňujem, že niektoré videá obsahujú spoilery!


Užívajte september!
Petra

4 komentáre:

  1. Ten prvý titul vyzerá ale fakt dobre! Momentálne totižto nemám v hľadáčiku skoro žiadne knihy, okrem "Dám ti aj slnko", ktorá je mojou najočakávanejšou knihou tohto roku, ale táto tvoja novinka ma fakt zaujala! :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od "Svetiel" mám veľké očakávania, tak snáď sa naplnia :) Som rada, že ťa tiež zaujala :) Dám ti aj slnko je veľmi obľúbená kniha, nepochybujem, že sa ti bude páčiť.

      Odstrániť
  2. ja už moc nesledujem novinky, keďže už nepracujem v kníhkupectve, skôr len tak zbežne čo nájdem, každopádne, tá prvá kniha vyzerá super,, ja som si však povedala, že najbližšie kniha, ktorú si kúpim (samozrejme keď dočítam všetky tie čo som si obstarala tento mesiac) bude životopis edith piaf,, takže ja sa chystám hlavne na to .) každopádne ten youtube channel vyzerá lákavo :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Životopis Edith ti schvaľujem :)) A ty ešte máš niekde živý blog?? Musím sa ti mrknúť na profil, nech mi niečo neunikne :)

      Odstrániť