Stránky

2. 8. 2015

Zaujalo ma (1) // knižné novinky + TV seriál

Veľmi rada sledujem, čo - koho -kde - kedy - prečo zaujalo a ak aj vás bavia podobné články, tak tu mám zmesku toho, čo v poslednej dobe upútalo mňa. 

Čaro obálky

Leto väčšinou nebýva moc bohaté na knižné novinky, predsa len, každý si potrebuje občas vybrať dovolenku a vydavatelia sú tiež len ľudia (alebo nie?), ale nejaká tá perla sa našla aj na mesiac august. Jednu prináša vydavateľstvo Argo už dnes (3.augusta 2015) a je to kniha zo žánru urban fantasy: Řeky Londýna. Osobne ma kniha v pôvodnom prevedení moc nezaujala, ale akonáhle jej dalo Argo nový šat, môj radar bezpečne zareagoval!



Toto sú tri krásne návrhy obálky z dielne výtvarníčky Kateřiny Bažantovej.  Ktorá sa vám páči najviac? Argo si vybralo tú v strede. Ja sa na knihu rozhodne teším, očakávam niečo vtipné, zábavné a hlavne neotrelé.


Mystery, mystery, mystery!

Mysteriózne thrillery sú dnes v kurze a vydavateľstvo Beta-Dobrovský prináša 8. augusta knihu Hodná holka. Je to literárny debut s pomerne vysokým hodnotením na Goodreads. Čitatelia prirovnávajú dielo k slávnej Gone Girl a niektorým sa dokonca Hodná holka páči viac. Pokiaľ sa mi kniha dostane do rúk, určite ňou nepohrdnem, no momentálne sa chystám na novinku od tejto autorky s názvom Pretty baby. Vraj v nej autorka svoj debut prekonala, tak sa rada nechám prekvapiť :)



A keď nečítame, sledujeme seriály ...

V poslednom čase som si nejak nemohla vybrať seriál, ktorý by ma zaujal. Viem, že každý ospevuje Hry o tróny či Outlandera, no ja som mala chuť na niečo iné, niečo ľahké a vtipné. A do noty sa mi trafil seriál Younger.

Ide o príbeh zrelej ženy, ktorá sa snažila potom, ako vychovala dieťa, získať prácu vo vydavateľstve. Aj keď kvalifikáciou a skúsenosťami ďaleko predbehla svoje mladšie konkurentky, aj tak prácu nedostala. Rozhodla sa teda omladiť image, do slovníka pridala pár slangových výrazov, v životopise zmenila rok narodenia a šla na konkurz opäť... no a keď už bola v tom "roky-uberajúcom" procese, našla si hneď aj mladšieho priateľa :)

Seriál rozhodne odporúčam ženám, ktoré už nie sú v teenagerskom veku a chcú večer po práci trošku zrelaxovať :)


Čo v poslednej dobe zaujalo vás? 
Petra

13 komentárov:

  1. Ja netusim co je to urban fantasy (hanbim sa :-)) ale ta Hodna holka vyzera supersky! A co sa tyka serialov, my sme minuly tyzden zacali frcat na The Whispers a paci sa nam (Barry Sloane je straaaasne sexy :-))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Netráp sa Peťúlik, "urbanka" je fantasy zasadená do mestského prostredia, toť vše :) Niekde je niekto strašne sexy??? Uuuu.... idem kuknúť !! :D

      Odstrániť
  2. Neviem sa rozhodnúť medzi tou prvou a strednou...ale všetky sú pekné, takže ;) :D
    Tam hrá Hilary Duff? Škoda, že som ešte teenager ;( :D
    Ja si momentálne neviem vynachváliť Priateľov. Viem, že to je dosť starý seriál, ktorý už každý videl snáď miliónkrát, ale ja som ho zvykla pozerať v telke a nie za radom, takže som sa rozhodla ísť pekne postupne, sériu po sérií. A aby som si to nejak ozvláštnila, tak ich pozerám po anglicky a bez titulok :)) :D A každý deň sa na nich teším,strašný relax to je :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, je tam Hilary, mrkni na to, až dopozeráš priateľov, máš moje požehnanie aj keď si ešte len "násť" :)) Ja myslím, že sa ti to bude páčiť. Na Priateľoch som vyrástla, to bola pecka a super, že to pozeráš v angline, palec hore :)

      Odstrániť
  3. Mne sa tiež asi najviac páči tá červená obálka, ale predpokladám, že tá, ktorú vybralo Argo, viac sadne k príbehu, ktovie, uvidíme, keď prečítame :) Na ten seriál o kníhkupectve musím mrknúť, o tom som vôbec nepočula a to by ma mohlo baviť, díky moc za tip! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. mne sa najviac páči tá posledná :) zo seriálov si určite kukni Fortitute (ale to len keď budeš mať chuť na niečo psycho-trillerovité) ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja mám rada vtipné seriály a to určite spĺňa Young & Hungry. :D Ale tak pozriem si aj Grimma a pred niekoľkými dňami som objavila Lucifera, bol tiež fajn :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lucifer znie naozaj skvele, nepoznám ani tie ostatné, určite sa na to mrknem, ide jeseň a taký dobrý "seroš" je na nezaplatenie :) Ďakujem za tip!

      Odstrániť
  6. Pěkné knihy, Řeky Londýna mě též zaujaly svou obálkou. Hodnou holku se chystám číst někdy v blízké době. Younger sice neznám, když něco vtipného, tak jsem spíš přes sitcomy. Za mě třeba Modern family nebo výše zmíněné Young and Hungry. Jinak, sleduji Switched at birth, což je skvělé, ale na druhou stranu je to spíše drama.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak už druhý krát vidím odporučenie na Young and Hungry, tak sa na to už musím pozrieť :) Switched at birth znie skvele svojím názvom. Ako tak pozerám, tak tých seriálov je viac než dosť! :)

      Odstrániť
  7. Po tom, čo som Řeky Londýna videla tu a všade v pražskom metre, ten nátlak som už nezvládla a musela som si prvý diel kúpiť :'D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ale nie, ty si podľahla reklame?? Ale fuj :D No tak som zvedavá, čo na to povieš, obálku to má naozaj úžasnú :)

      Odstrániť